Gluténmentes, laktózmentes, paleo cukkinis tócsni

nov 6, 2017 | Reformkonyha

30 perc alatt elkészíthető ez a laktató, és egészséges finomság a
cukkinis tócsni(tócsi, röszti, lapcsánka).

Fogyókúra alatt is ajánlható, de cukorbetegek, paleosok, gluten,- és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók (kb 3 főre) :

– 3 db cukkini (kisebb darab)
– 2 tojás
– 1 tk szódabikarbóna
– 1 ek kókuszzsír
– Útifűmaghéj
(jót tesz az emésztésnek, és állományjavító is)
– só, bors, passzírozott fokhagyma
– Valamilyen magliszt, nekem lenmag volt itthon. De feltuningoltam apró szemű zabkorpával is.
Annyi amennyit felszív, és kenhető masszává válik.
– Zsíradék a sütéshez(Jó sokat felszív)

 

alapanyagok

 

A cukkinit lereszeljük és összekeverjük a hozzávalókkal. Kis adagokat engedünk a forró zsíradékba, majd lapossá ütögetjük egy szilikonlapáttal. Időnként megforgatjuk, hogy mind a két oldala ropogósra süljön.

Feltétként mehet kefir, vagy cukormentes natúr joghurt, ha nem vagy laktózérzékeny, de magában is nagyon finom. Fontos, hogy semmi nincs kőbe vésve. Kísérletezgessetek bátran.
Ne legyen túl folyós. De első sütés után, még nyugodtan adhattok hozzá maglisztet, zabkorpát, sót, borsot, ahogy az állaga, és íze megkívánja.

Ne aggódj, ha esetleg kivételkor egy kicsit puhább, ha elkezd kihűlni, megkeményedik.
Én már sütés közben jól laktam. Itt le is van írva, hogy miért.

Jó étvágyat! 🙂

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 4.8 / 5. Szavazatok száma: 9

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This