30 perc alatt elkészíthető ez a laktató, és egészséges finomság a
cukkinis tócsni(tócsi, röszti, lapcsánka).
Fogyókúra alatt is ajánlható, de cukorbetegek, paleosok, gluten,- és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók (kb 3 főre) :
– 3 db cukkini (kisebb darab)
– 2 tojás
– 1 tk szódabikarbóna
– 1 ek kókuszzsír
– Útifűmaghéj (jót tesz az emésztésnek, és állományjavító is)
– só, bors, passzírozott fokhagyma
– Valamilyen magliszt, nekem lenmag volt itthon. De feltuningoltam apró szemű zabkorpával is.
Annyi amennyit felszív, és kenhető masszává válik.
– Zsíradék a sütéshez(Jó sokat felszív)
A cukkinit lereszeljük és összekeverjük a hozzávalókkal. Kis adagokat engedünk a forró zsíradékba, majd lapossá ütögetjük egy szilikonlapáttal. Időnként megforgatjuk, hogy mind a két oldala ropogósra süljön.
Feltétként mehet kefir, vagy cukormentes natúr joghurt, ha nem vagy laktózérzékeny, de magában is nagyon finom. Fontos, hogy semmi nincs kőbe vésve. Kísérletezgessetek bátran.
Ne legyen túl folyós. De első sütés után, még nyugodtan adhattok hozzá maglisztet, zabkorpát, sót, borsot, ahogy az állaga, és íze megkívánja.
Ne aggódj, ha esetleg kivételkor egy kicsit puhább, ha elkezd kihűlni, megkeményedik.
Én már sütés közben jól laktam. Itt le is van írva, hogy miért.
Jó étvágyat! 🙂