Minden, amit a napelem árával kapcsolatban tudnunk kell

aug 25, 2022 | Környezet, Otthon

A napelem ár tipikusan az téma, amit több tévhit is övez. A szóban forgó megoldásról, a szolárrendszer felhasználásáról és hatékonyságáról csakis szuperlatívuszokban beszélhetünk, a megújuló energiaforrások kiaknázásának ezen módszere maga a jövő. Mégis akadnak, akik a kellő információ hiányában, teljesen laikusként hajlamosak megfizethetetlenül magas beszerzési-, illetve telepítési díjakat vizionálni maguk elé – természetesen alaptalanul.

 

Egyáltalán nem vetekszik csillagászati összegekkel

 

Míg néhány évvel ezelőtt valóban luxusnak számítottak, manapság már egyre több családi otthon, hivatalos intézmény és céges objektum már-már kötelező elemei az esztétikus napelemes panelek. Ez természetesen nem a véletlen műve: a hatékonyságuk megkérdőjelezhetetlen, hiszen akár a teljes villanyszámlát képesek kiváltani, ráadásul az áruk is garantáltan megtérül néhány éven belül.

 

Napelem ár: mindenkit személyre szabott költségek várnak

 

A napelem árakkal kapcsolatban azért is nehéz és talán nem is érdemes konkrétumokban beszélni, mert mindenkire ráillő, egyetemes díjak egész egyszerűen nem léteznek. Gondoljunk csak bele: minden háztartás más, és itt elsősorban nem csupán az abban élő lakók igényeiről beszélünk. Az adott épület tetőszerkezetének nagysága, dőlésszöge és tájolása is nagyban meghatározza a végső költségeket, a speciális megrendelői igényekről már nem is beszélve. A professzionális, napelemrendszer telepítéssel és forgalmazással foglalkozó cégek az előzetes felmérés után minden esetben személyre szabott árajánlatot készítenek, illetve igény esetén a telepítés helyszínére is kilátogatnak.

 

Hogyan térül meg a napelem ára a rezsicsökkentés megváltozásának árnyékában?

 

Idén július 13-án a kormány tájékoztatót adott ki a rezsicsökkentés megváltozott részleteivel kapcsolatban. Természetesen, ahogy az már lenni szokott, az egekbe szökő energiaárakkal kapcsolatos rémhírek azonnal útnak indultak, nem csekély aggodalmat váltva ki a polgárokból. Bár igaz, hogy a költséghatékony árak az átlagfogyasztás mértékének függvényében konkretizálódnak, ha valamikor, akkor bizony most érdemes komolyan fontolóra venni az energiafogyasztási szokásaink megreformálását. A tapasztalat azt mutatja, a napelem ár a rezsicsökkentés közel 10 éves időszakában minimálisan 10 év alatt megtérült. Persze ezt az időintervallumot nagyban befolyásolták a már korábban említett attribútumok, amelyek a telepítés színtereként szolgáló tetőszerkezetet jellemezték (tájolás, a tető dőlésszöge stb.). Most, a rezsicsökkentés részleges feladásával a napelem ára jóval hamarabb, közel 6-7 év alatt megtérül.

Napelem ár: minél nagyobb a fogyasztás, annál gyorsabban visszahozza a rendszer a saját költségét

 

A rezsicsökkentés részleges feladásának keretén belül azok a háztartások, amelyek az átlagnál nagyobb mennyiségű áramot fogyasztanak, a villamosenergiáért többet kell fizessenek. Ilyen körülmények közepette a szolárrendszer beszerzési és telepítési díja jóval hamarabb megtérül, amint azt a fenti példa is szemléletesen ábrázolja. A korábbi villamosenergia árakhoz képest, a következő hónapokban azon ingatlanok, amelyek az átlagértéknél nagyobb mennyiségű energiát igényelnek, legalább 20%-os árnövekedéssel kell számoljanak. Ez számokban kifejezve bizony nem csekélység, éppen ezért érdemes minél hamarabb meghozni azt a tudatos és minden szempontból felelősségteljes döntést, ami a napelemrendszer telepítésével nyer értelmet.

A minőség előre borítékolja a hosszú távú elégedettségünket

 

Ha napelem ár iránt érdeklődne, a kifogástalan szakmai renoméval és komoly munkatapasztalattal rendelkező Tiszta Energiák professzionális csapata a lehető legapróbb részletekig a megrendelő személyes kéréseivel harmonizálva készíti el a napelemrendszerrel kapcsolatos árajánlatot. Ha bizalmat szavazunk a csapatnak, egyúttal a prémiumszínvonalú minőségre, megbízhatóságra és reális díjakra is igent mondunk.

Tiszta Energiák – sokkal több jólcsengő névnél

 

A Tiszta Energiák professzionális szakemberei egyazon küldetéstudaton osztoznak: céljuk egy élhető, zöld jövő megteremtése. A szakma iránt érzett alázatuk, a kompromisszumot nem ismerő munkavégzésük garantálja azt a kimagasló minőséget, amivel megrendelőként maradéktalanul meg leszünk elégedve. A szakértői csapat kizárólag megbízható, a világ vezető élvonalában tevékenykedő gyártók által készített napelemrendszerek forgalmazásával és telepítésével foglalkozik, ezért, ha bizalmat szavazunk a számukra, biztosak lehetünk a hosszú távú megbízható, zavartalan működésben. Ezekkel a rendszerekkel már rövid időn belül lenullázható a villanyszámla, így a napelem ára is garantáltan megtérül néhány éven belül. Arról nem is beszélve, hogy magának a környezetünknek, tágabb értelemben a Földnek teszünk jót, ha a megújuló energiaforrások kiaknázása mellett tesszük le a voksunkat. A napelemrendszerek ugyanis páratlan módot szolgáltatnak az ökológiai lábnyomunk csökkentésére is.

 

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This