Nostradamus jóslatai 2024-re: Tengeri konfrontáció Kínával, zűrzavar a királyságban, új fiatal pápa és a többi

jan 1, 2024 | Életmód, Ezotéria

Nostradamus Jóslatai 2024-re: A francia asztrológus, Michel de Nostradame, ismertebb nevén Nostradamus, közel 500 évvel ezelőtt adta ki “Les Propheties” című könyvét. Azóta hírhedtté vált kötet 942 jóslatot tartalmaz, amelyek a jövőt látszanak megjósolni.

Írásaiban állítólag előre jelezte John F. Kennedy meggyilkolását, a 9/11-es terrortámadásokat, sőt még a koronavírus-járvány kezdetét is.

2023-ra egy világméretű gazdasági katasztrófát jósolt – „Oly magasra emelkedik a búza mérce / Hogy az ember embert eszik”, írta az egyik négy soros versszakában. Bár a világot megrengette a COVID-19 utáni gazdasági lassulás és az életköltség válság, a jóslat kissé túlzónak bizonyult.

Számos jelentés szerint azonban eddig több, mint 70 százalékban beteljesültek ja óslatai. Íme néhány Nostradamus jóslat 2024-re:

 

Klímakatasztrófa

 

A francia asztrológus jóslata szerint 2024-ben a világ klímakáosz tanúja lesz. „A száraz föld még kiszáradtabbá válik,” jósolja egyik négy soros versszakában, „és nagy áradások lesznek.”

Máshol arra figyelmeztet, hogy „nagyon nagy éhínség lesz pestiferous hullám által”, az utóbbi kifejezés valószínűleg cunamikra utal, amelyek tönkreteszik a mezőgazdaságot, lehetővé téve a betegségek és az éhínség terjedését. Ha ezek a jóslatok beigazolódnak, akkor 2024-ben még pusztítóbb klímaeseményekre számíthatunk, mint amiket eddig láttunk.

 

Tengeri Konfrontáció Kínával

 

A Kína körüli konfrontáció olyan téma, amelyet számos geopolitikai szakértő és újságíró pedzeget egy ideje a változó dinamikák és Kína globális hatalommá válásának fényében. A múltban Kína többször is jelét mutatta erőszakos erejének a Dél-Kínai-tenger és Tajvan környéki régiókban, többnyire hadihajóival demonstrálva erőfölényét.

Nostradamus szintén valami hasonlót jósolt évszázadokkal ezelőtt. Egyik négy soros versszakában írt a „harcokról és tengeri csatákról”. Azt mondta, hogy a „Vörös ellenfél félelemtől halvány lesz. Megrettentve a nagy Óceánt.”

A “nagy Óceán” itt valószínűleg az Indiai-óceánra, a “vörös ellenfél” kifejezés pedig a kommunista Kínára utal.

 

Zűrzavar a királyságban

 

Egyik négy soros versszakában Nostradamus utal valakire, akit „Az Szigetek Királyának” nevez, akinek vitatott válása volt és akit „erőszakkal űznek el”. Továbbá azt is írta, hogy ezt a királyt „egy olyan személy váltja fel, akinek nincs királyi jellege”.

Az elemző és szerző, Mario Reading, aki összeállította és írta a „The Nostradamus Prophecies” című könyvet, azt mondta, hogy az „Az Szigetek Királya” kifejezéssel Nostradamus talán Károly III. királyra utal. Lehet, hogy lemondásra kényszerül az „őt és második feleségét érő állandó támadások miatt”.

Ugyanebben a könyvben Reading szerint Nostradamus előre látta II. Erzsébet királynő halálát 2022-ben.

Új, fiatal Pápa

 

Az aktuális pápa, Ferenc pápa, jelenleg 80-as évei közepén jár, és a közelmúltban egészségügyi problémákkal küzdött. Nostradamus egyik jóslatában azt mondta, hogy öregkora miatt a pápát egy új, fiatalabb pápa váltja majd fel.

„Az igen öreg Főpap halálán keresztül. Egy jó korú római lesz megválasztva,” írta.

Bár egy fiatalabb, életerős pápa érkezése jó dolognak tűnik, Nostradamus azonnal hozzáteszi, hogy az új vezető „gyengíteni fogja székét”, és hogy hosszú ideig lesz pápa.

Természetesen a „gyengít” szó pontos jelentése vitatott. Azt jelenti-e, hogy az egyház befolyása valahogy csökkenni fog, vagy valami nagyobb botrány közeleg? Ezt csak az idő fogja majd megmondani.

Azonban fontos megjegyezni, hogy írásai, különösen a “Les Prophéties” című művében, rejtélyes és metaforikus stílusban íródtak, ami különböző értelmezéseket tesz lehetővé. Sok négy soros versszaka homályos és különböző eseményekre alkalmazható.

A próféciák egy része ugyan beigazolódott, mégis úgy gondoljuk, senki se vegye azokat készpéznek, mindössze egy érdekes és izgalmas olvasmányként fogjuk fel.

Ezek is érdekelhetnek:

Nostradamus jóslatai 2022-re
Nostradamus jóslatai 2021-re
Nostradamus jóslatai 2020-ra

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This