Farsangi jelmez ötletek gyerekeknek gyorsan elkészítve

jan 21, 2022 | Életmód

Nem csak a gyerekek, a felnőttek is imádják a farsangi mulatozást – hiszen lehetőséget kapunk az önfeledt szórakozásra és kicsit kibújhatunk a téli sötétség által lakásba szorított mindennapokból. A felnőttek farsangi jelmezei igen bonyolultak és drágák is lehetnek, míg a gyerekek jelmezei gyakran szórakoztatóak, könnyen elkészíthetően készüknek, a kreativitás híján lévő szülők pedig a kölcsönzőkből szerzik be az ötleteket a gyerekek álmainak megvalósítására.

A farsang mindenkinek remek lehetőséget teremt, hogy kicsit más bőrébe bújjon, nem csak a gyerekek számára, de a felnőttek is jól szórakoznak a farsangi összejöveteleken. Plusz a farsangi jelmezek máskor is, például Halloween alkalmával is újra felhasználhatóak.

Egyszerű, aranyos farsangi jelmezt keresel, vagy valami bonyolultabbat? Ebben a cikkben adunk pár kreatív jelmez ötletet, hogy lekerüljön a teher a válladról.

Farsangi jelmezek lányoknak

A legegyszerűbb úgy ötletet meríteni, ha megkérdezzük kislányunkat, hiszen a válasz legtöbb esetben ez lesz:

  • hercegnő
  • pillangó
  • tündér
  • boszorkány / vasorrú bába

Ezeket a jelmezeket farsangra házilag is elkészíthetjük egy kis fantázia segítségével. A hercegnők remekül mutatnak egy hosszú fehér, kék vagy más színes ruhában, arany színű kiegészítőkkel és természetesen az elmaradhatatlan koronával.

A pillangóknak bőven elég egy cuki kis ruha, amelyhez egyszerűen egy pánttal megfestett kartonszárnyakat rögzítünk. Esetlegesen papírból vágott vagy tömött harisnyából, zokniból kialakított csáp-koronadísszel körítve. Ugyanezzel a művelettel szuper tündérszárnyak is kialakíthatóak. A varázspálca egy fadarabból is készülhet akár, ha azt színes csomagolópapírba vagy celofánba tekerjük.

Bosziként sem kell túlbonyolítani a dolgot otthon, csupán egy hosszú fekete ruha és némi erősebb kötél vagy madzag kell hozzá esetleg egy egyszerű tömött harisnya, szalaggal rögzítve az arcon. Ehhez érdemes új harisnyát használni inkább. 🙂

Farsangi jelmezek fiúknak

A fiúk már kiskorukban is szeretnek “macsó” vagy vicces jelmezeket ölteni. Így főleg szuperhősökben, gondolkodhatunk, amennyiben a trónörökös hajlandó a nővére harisnyáját és úszódresszét felhúzni egy övvel a derekán, némi kartonpapírral a nevük már könnyedén felkerülhet. Ezzel a kollekcióval pedig nem csak a macsó, de a vicces kategóriában is indulhat.

Amennyiben pedig a társaság középpontjába szeretnéd a csemetét juttatni, érdemes olyan jelmez ötleteket megvalósítani, ahol a játéké vagy az édességé a főszerep.

Ilyen például a cukorkaárus jelmeze. Ehhez mindössze csak egy egyszerű kötényre van szükség a mindennapi ruházat fölé és egy tálcára, amelynek az oldalába szalagokat fűzve nyakba akaszthatóvá válik. És természetesen egy jó adag cukorkához a tálcán.

Utolsó pillanatban jutott eszedbe a farsangi mulatság?

Kétségbeesve keresel egy ötletet, hogy ne törjön ki a családi apokalipszis?

A megoldás “rém” egyszerű. Fogj egy lepedőt, vágj rajta 2 lyukat, hogy kiláthasson a gyermek (ezt a műveletet, ne rajta végezd el) és terítsd rá… már mehet is rémisztgetni. Amennyiben elég kreatívok vagytok, a lepedőt kedvetek szerint dekorálhatjátok színes filcekkel.

jelmez ötlet

Ráadásul ez egy remek program is, amivel együtt tölthetitek az időt, hiszen a gyermek is biztosan szívesen részt vesz a rajzolásban és saját alkotásával villoghat a mulatságon.

Sok esetben nem a vásárolt jelmezek, hanem a különböző kreatív, kedves, vicces megoldások adnak esélyt a gyerekeknek az farsangi jelmezversenyek első díját megkaparintani, de ha van jó ötlet, kölcsönzőből is össze lehet szedni ötletes, nem sztenderd megoldásokat.

Ha nincs időd magad jelmezt készíteni, akkor irány a kölcsönző. Rengeteg érdekes jelmezt találhatsz, nem csak a gyermekednek, de magadnak is. Ezen a linkkel akciós kuponnal vásárolhatsz, hogy spórolj némi pénzt a családi kasszába. Játéknet kuponkód

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This