Formás lábakat szeretnél? Itt van 5 nagyon egyszerű gyakorlat hozzá!

márc 23, 2022 | Legyél fitt

A nyár már nagyon közelít, és ahogyan jelennek meg az első napsugarak, úgy már kapjuk is elő a legcsinosabb szoknyáinkat, shortjainkat, kisruháinkat a szekrény leg mélyéről. Itt az ideje tehát, hogy kicsit gondját viseld a lábaidnak is, ha már az elkövetkezendő időszakban annyit fogod mutogatni őket. Íme néhány nagyon hatékony gyakorlat, amikkel egyszerűen formázhatod lábaidat, hogy vékonyabbak, és tónusosabbak legyenek azok!

 

Kitörés

A kitörések kiválóan alkalmasak több különböző izomcsoport egyidejű megdolgozására, így tökéletesek a lábak formássá tételére is. Tartsd a gerincedet függőleges helyzetben, vállaid hátrahúzva, fejed egyenesen előre fordítva, majd ebben a testhelyzetben tegyél egy lépést előre, és tedd le a hátsó térded a lehető legalacsonyabbra a talajra. Ügyelj arra, hogy a csípőd annyira leengedd, hogy mindkét térd 90 fokos szögben legyen behajlítva. A kitörést végezheted helyben is, de akár sétálva, vagy pedig a hátsó lábadat egy padra feltéve (úgynevezett bolgár guggolásban), amelyek már haladóbb gyakorlatnak bizonyulnak.

 

Oldalsó kitörés

A kitörés nemcsak előre-hátra hatékony, hanem oldalra is, ezt is próbáld ki, ha formás lábakat szeretnél! Az oldalsó kitöréshez egyszerűen csak tegyél egy nagy lépést jobbra. Ahogy hajlítod a jobb térded, ügyelj arra, hogy az ne nyúlj túl a lábujjakon. Hajtsd le a csípődet a talaj felé, miközben az ellenkező lábad egyenesen tartod. Ügyelj arra, hogy a mellkasod felfelé tartva a lehető legegyenesebb legyen a gerinced. Az oldalsó kitöréssel nem csupán a combokat, de a fenék izmait is célba vehetjük, így ezt a gyakorlatot rendszeresen elvégezve nyárra kerek és formás idomaink lehetnek.

 

Híd egylábbal

Feküdj egy sima felületre hajlított térddel, és mindkét lábadat helyezd a földre. Ez a kezdő pozíció, ezután jön a gyakorlat: az egyik lábat egyenesen a levegőbe kell emelni, miközben nyomod le a csípődet a talajra, és ívet hozol létre a tested hátsó részével. Ezt ismételd meg többször. Ügyelj arra, hogy összehúzd a combizmokat és a farizmokat, miközben felemelkedik a talajról. Ezt a gyakorlatot nehezítheted is úgy, hogy a földön lévő lábadat felrakod a kanapéra, egy székre vagy bármire, amit emelvényként tudsz használni. Így a mozgástartomány sokkal nagyobb lesz, ezáltal minél inkább meg tudod dolgoztatni a farizmod és a comhajlítód.

Nehéz gyakorlatok nélkül szeretnél formás lábakat? Van egy nagyon jó lehetőség arra, hogy gyorsan és hatékonyan megszabadulj a combon képzett zsírrétegtől. A Bónusz Plasztikai Sebészeten alkalmazott zsírleszívás combról, direkt a problémás területre fókuszál. Így nagyon könnyedén és eredményesen formás lábakat varázsol neked! De akármelyik makacs zsírpárnáról legyen szó a lézeres zsírleszívás segítésével az utolsó feleslegektől is megszabadulhatsz! Ne habozz, hozz magad formába mielőbb!

 

Guggolás ugrással

A guggolás nagyon hatékony, ezt mindenki tudja, a lábakat és a feneket is formálja egyszerre, egy kis ugrással megfűszerezve pedig még ennél is hatékonyabb lehet! Ha készen állsz arra, hogy egy kis zsírt is égess, akkor ezek a guggoló ugrások meghozzák a kívánt eredményt. Helyezd a lábad csípőszélességre egymástól, és süllyeszd a hátad a lehető legalacsonyabbra, mielőtt a levegőbe ugrasz. Ha a térded behajlítva tartod, és ugrásaidat pedig alacsonyan, nagyobb feszültséget helyezel a combhajlítókra és a vádlikra, ami beindítja a zsírégetési folyamatot, és a lábakat is formázza. Az ugrás közben ügyelj oda arra, hogy finoman, puhán érkezz a talajra, ezzel minél inkább levéve az ízületekről a terhelést. Fájó térddel nem ajánlott ez a gyakorlat.

 

Szumó guggolás

Ugye mi mondtuk, hogy a guggolás nagyon jó? Ráadásul végtelenféleképpen variálható is, most mutatunk még egy verziót. A szokásos guggolás és a szumó guggolás közötti különbség az, hogy a szumó guggolás sokkal szélesebb pozícióban kezdődik. Ezért kezdésként helyezd a lábad szélesebbre, mint a csípőt, úgy, hogy a lábujjaid kifelé mutassanak. Súlyzóval vagy anélkül, guggolj le olyan mélyre, amennyire csak tudsz, a hátat lehetőleg egyenesen tartva. Ez a fajta guggolás nagyon hatékony az adductor (belső comb) izmok, valamint a quad, a combhajlító és a farizmok megmozgatására.

 

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This