Íme Nostradamus jóslatai 2022-re

dec 18, 2021 | Életmód, Ezotéria

Michel de Nostredame, „Nostradamus” francia asztrológus, orvos és jó hírű látnok volt, aki leginkább a Les Prophéties című könyvéről ismert, amely 942 költői négysorosokból álló gyűjtemény. Állítólag ezek a versek a jövőbeli eseményeket jósolják meg.

Ahogy haladunk az új év felé, felvetődik a gondolat, vajon milyen eseményeket látott Nostradamus 2022-es évben? 

 

Nostradamus jóslatai az idők során meglehetősen pontosnak bizonyultak, de a legtöbbjük sajnos meglehetősen negatív jóslatokat tartalmazott. A világtörténelem legnagyobb eseményeit jósolta meg, háborúkat, inváziókat, csatákat és természeti katasztrófákat. 

A látnok többek között megjósolta Adolf Hitler felemelkedését, a nagy londoni tűzvészt, John F. Kennedy volt amerikai elnök meggyilkolását és a szeptember 11-i terrortámadásokat is, csak hogy csak néhányat említsünk.

A jóslatok azonban folytatódnak, és állítólag 3797-es évre vonatkozólag is találhatunk előrejelzést az iratokban. Bár rendkívül ijesztő ismerni a jóslatok tartalmát, mégis tagadhatatlan, hogy sok mindenkit érdekelnek. Érdemes azonban azt is szem előtt tartani, hogy jóslatai nem minden esetben váltak valósággá, illetve sok esetben a fordítások is ferdíthetik azokat. 

 

Tehát a következő év felé haladva a kérdés az, hogy mit jósolt Nostradamus 2022-re?

1. Nostradamus jóslatai: Meteorcsapás és aszteroidazápor

 

Nostradamus jóslatai között már évek óta feltűnik ez az előrejelzés, így elképzelhető, hogy 2022-ben valóban bekövetkezik az égi zápor. A látnok egy hosszú tüzes szikracsóváról ír az égen. Ez persze nem jelenti azt, hogy az aszteroida valóban be is csapódik a Földbe. De még óceánba való érkezésekor is hatalmas szökőárhoz és földrengésekhez vezetne, ha mégis megtörténne. 

meteorzápor

 

2. Infláció

 

Az infláció az egekbe szökik, az amerikai dollár összeomlik. Nostradamus arra figyelmeztet, hogy a hanyatló gazdaságok folyamatos áremelkedésekkel próbálják meg azt ellensúlyozni. Szerinte: 

„Nincsenek apátok, szerzetesek, nincs tanulni való újdonság;

A méznek drágábbnak kellene lennie a gyertyaviasznál”

„Olyan magas a búza ára,

Kedélyeket borzol

Ember embert enne kétségbeesésében”

 

A politikai instabilitás, a Brexit és a világméretű járvány mind hozzájárultak az elmúlt évek inflációs növekedéséhez, de vajon Nostradamus az #eattherich mozgalmat jósolta meg? Vagy inkább csak metaforikusan kell érteni ezt a négysorost? Akárhogy is gondolta, ne lepődjünk meg, ha 2022 lesz az az év, amikor az infláció és az éhezés lázadásokhoz vezet.

 

3. Mesterséges intelligencia átveszi a hatalmat

Ez a jóslat is szerepelt már a tavalyi előrejelzésekben és van benne némi igazság, mégha nem is úgy, mint egyes sci-fi filmekben, de kétségbevonhatatlan, hogy sok ember már életképtelen lenne megszokott elektronikai kütyüik, alkalmazásaik nélkül. 

“A Hold telve az éjszakában a magas hegy fölött,

Magányos elméjű új bölcsek figyelik:

Tanítványai halhatatlanná tennék,

Szemek délre tekintenek. Kezek mellen, testek a tűzben.”

Nostradamus azt jósolta, hogy 2022-re mesterséges intelligencia uralhatja a számítógépet emberi interfésszel. Lehet lendületet kap a Meta világa

artificial intelligence

 

4. jóslat: Növekedik az éhezés a világban

 

Jóslatai szerint a fegyveres konfliktusok miatt fokozódhat a világ lakosságának az éhezése, amely komolyabb népmozgáshoz is vezet. Azt is hozzátette, hogy hétszer többen mosakodnak majd a vízek partjain.

5. Nukleáris bomba robban

 

Nostradamus jóslata szerint 2022-ben egy atombomba fog felrobbanni, amely éghajlatváltozáshoz és a Föld helyzetének megváltozásához is vezethet, amely áradásokat és földrengéseket okoz.

6. jóslata: Háború / Franciaország megszállása

Nagyon nehéz pontos dátumokat megállapítani Nostradamus jóslatai alapján, mivel azok asztrológiai bolygómozgásokon alapulnak. Azonban ez a vers is behatárolható a 2022-as évre. A jóslat szerint eléri Európát egy háború.  

Franciaország keleti fenyegetés általi inváziója visszatérő téma Nostradamus jóslataiban, de a következő jóslat a feltételezések szerint 2022 tavaszára vonatkozik:

„A kékfej fehér fej lesz

hatalmas károk

Ahogy Franciaországnak úgy lesz jó, ha mindkét fél megkapja, amit akar.”

Nostradamus összes jóslatához hasonlóan ez is kimondottan homályos. Lehetséges, hogy ez a jóslat a harmadik világháború kitörésére, vagy Franciaország kijutására a 2022-es katari világbajnokságra utal? 

Nagyon fontos, hogy a jóslatokat ne vegye senki készpénznek, hiszen sem az időpontok, sem homályosan megírt versek fordításai kimondottan pontatlanok lehetnek. 

Olvassuk el Nostradamus jóslatait, de mindig tekintsünk bizakodóan a jövőbe, hiszen mindenki saját sorsának a kovácsa! 

Nostradamus kép forrása: Wikipedia

 

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 5 / 5. Szavazatok száma: 3

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This