7 hiba, amit a sikeres emberek soha nem követnek el

nov 30, 2018 | Üzlet

A siker gyakran abból a tudásból és tapasztalatból származik, amit a hibák elkövetésekor szerzünk. Emberek vagyunk és hibázunk – és olyankor, amikor úgy tűnik, hogy semmi sem alakul jól, dönthetsz úgy, hogy megadod magad az érzelmeidnek, vagy tanulsz belőlük és továbblépsz.

A sikeres emberek nem hagyják, hogy a hibák visszatartsák őket életük nagy céljaihoz szükséges lépések megtételétől. Úgy tekintenek azokra, mint felbecsülhetetlen leckékre és tapasztalatokra az élettől, amelyek személyiségüket alakítják. Lecke, hogy mit ne tegyenek meg újra.

 

1. A sikeres emberek nem engednek be életükbe mérgező kapcsolatokat.

 

Az életedben lévő kapcsolatok sikereid mutatói. Jim Rohn szerint: “Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akivel a legtöbb időt töltöd.” A negatív kapcsolatok lehúznak a szintjükre. A pozitívak pedig tovább, messzebbre segítenek, mint amit valaha is reméltél volna. Ha szeretnél életed legsikeresebb fázisába jutni, értékeld az életedben fennálló kapcsolatokat. Legyél őszinte magaddal és döntsd el, kinek kell távoznia. Ne kövesd el azt a hibát, hogy a mérgező kapcsolatok megakadályozzák sikeres céljaid elérése érdekében tett erőfeszítéseidet.

 

2. A sikeres emberek nem töltenek éveket azzal, hogy olyat csináljanak, ami nem elégíti ki őket.

 

Legtöbben legalább 40 órát töltünk hetente valamilyen munkahelyen. Legyen az valami hagyományos munka vagy üzleti, de ha az, amit csinálsz 40 órában nem tesz boldoggá, életed minden más területére hatással lesz. Mire ráeszmélnél, éveket adtál az életedből olyan dolgokra, amelyek alattomosan lassan felemésztik azt az elhatározást, hogy jobb életet élj. Nem könnyű – különösen a jelenlegi gazdaságban – olyan munkát találni, amelyben kiteljesedhetsz és jól is fizet. A jóért meg kell dolgozni. El kell tölteni egy kis időt annak a munkának a megtalálásáért vagy létrehozásáért, amely támogatja azt a fajta életet, amelyet élni szeretnél és amely szabadságot biztosít.

 

3. A sikeres emberek nem hagyják, hogy a kétségek és a félelem diktálják választásaikat.

 

A kétség és a félelem normális része életünknek, de ezekre az érzelmekre adott reakcióink befolyásolják siker felé az utat. A sikeres emberek tudják, melyek azok az értékek, amik a legfontosabbak számukra, és olyan döntéseket hoznak, amelyek összhangban vannak velük. A kétség és a félelem nem a döntő tényező, amikor döntéseket hoznak.

 

4. A sikeres emberek nem más emberek álmait kergetik.

 

Természetes, hogy azt akarjuk, ami működőképesnek tűnik. Látod, hogy valaki más csinál valamit, amiben sikeres, és te is szeretnél olyan életet élni. De az álmok, a célok és a szabadság mindenkinek mást jelent. Neked kell kitalálnod, mi az álmod, és miért lenne fontos neked. A sikeres emberek nem pazarolják az időt és energiát csicsás tárgyakra. Ne hagyd, hogy valaki más álmai elcsábítsanak a sajátod felfedezésétől.

 

5. A sikeres emberek nem becsülik alá a fizikai erőnlét hatalmát.

 

Az, hogy mit eszel és mennyire vagy aktív, hatalmas hatással van az energiára, amivel céljaidat elérheted. A fizikai erőnléted nagyban befolyásolja utadat a sikerhez. A sikeres emberek kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egészséges életmódnak, mert már tudják, hogy ez az egyik kulcs a hosszú és boldog élethez. Ez nem csak a fitnesszről szól, hanem a test és a lélek összhangjáról.

 

6. A sikeres emberek nem tesznek meg olyan dolgokat, amiről tudják, hogy nem kellene megtenni.

 

Annyi mindent csinálunk, még olyan dolgokat is, amelyek fontosnak tűnnek, de nem azok, ha őszinték vagyunk magunkkal. A sikeres emberek kivágják ezeket a dolgokat az életükből, és arra fókuszálnak, amit elterveztek, hogy megvalósítsák a szabadságot életükben. Minden pillanatukat olyan dolgokkal töltik, amely ahhoz segítik őket, hogy a vágyott célhoz mihamarabb közel kerüljenek. Az idő drága és az élet rövid. Ne pazarold olyan dolgokra, amelyet nem akarsz vagy nem feltétlenül szükséges megtenni.

 

7. A sikeres emberek nem másolják más sikereit.

 

Természetes, hogy utánozni vagy másolni szeretnéd mások sikereit. A sikeres emberek is értékelik a modellezésben rejlő lehetőségeket, de azt is tudják, hogy nem hoz azonos eredményeket. Csak mert valakinél bejött valami, nem jelenti azt, hogy nálad is ugyanúgy fog működni. Céljaidnak, álmaidnak és törekvéseidnek téged kell tükröznie.

Tanulj a hibákból. Mindannyian követünk el rendszeresen párat, és valószínűleg ez így is marad életünk végéig – tekintsünk rájuk úgy, mint leckékre az élettől. A legfontosabb az, hogy ne ismételd meg korábbi botlásaidat. Botlás, felkelés, korona megigazít és térj vissza céljaidhoz, dolgozz azokon még határozottabban és elszántabban, mint előtte.

 

Ez a te életed és csak egy van belőle.

 

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 4.8 / 5. Szavazatok száma: 6

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This