Ahogy érkeznek a hidegebb hónapok, el kell kezdenünk jobban odafigyelni étkezésünkre, hogy megakadályozzuk a téli betegségeket. Ezt a gyömbér-fokhagymalevest közszájon csak „gyógyszer a csészében” névvel emlegetik. Nem véletlenül.

Ha a nyárra gondolsz, azonnal a paradicsom, és az uborka ugrik be, hiszen ezek hűsítő hatással bírnak. Ezzel szemben a télről a kiadós levesek, a fahéj és a gyömbér jut mindenki eszébe, amelyek melegítenek a Kínai Tradíciós Medicina szerint.

Ebben a receptben a gyömbér és a fokhagyma küzd vállat vállhoz vetve a baktériumok és a vírusok ellen, az eredmény pedig nemcsak egészséges, hanem finom is!

Hozzávalók:

2 gerezd apróra vágott fokhagyma

4 zöldhagyma szintén apróra vágva

1,5 liter csirke alaplé (vegetáriánusoknak zöldség alaplé)

50g reszelt gyömbér

Kókuszszír, vagy zsír a pirításhoz

Hogyan készítsd:

  1. Tegyél egy kevés kókuszzsírt, fokhagymát, hagymát, gombát (ha teszel bele), és a gyömbért egy nagyobb edénybe, és alacsony hőmérsékleten pirítsd egy pár percig.
  2. Add hozzá az alaplevet, tegyél rá fedőt, emeld meg a hőfokot, és főzd tovább.
  3. Néha kevergesd meg. Ha kezdenek megpuhulni a zöldségek, add hozzá a chilit, és főzd még 5 percig.

 

Lehetőleg még melegen tálald, adhatsz hozzá egy kis citromos vizet is. Ha nem vagy glutenérzékeny,
ehetsz hozzá egy szelet ropogós kenyérszeletet is!

Oszd meg ismerőseiddel is, előzzék meg ők is téli nyavalyákat!

 

 

Forrás: trustnaturalcures.com

[site_reviews pagination=”true” schema=”true” id=”jfigtho7″]

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték / 5. Szavazatok száma:

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!