Ha valami nagyon gyors és izgalmas ételt szeretnénk készíteni, ez népszerű a fehérboros feketekagyló recept pillanatok alatt elkészíthető és egzotikus élményt garantál.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj vagy vaj a fokhagyma lepirításához
- 3 nagyobb fej paradicsom
- 1 kg fekete kagyló
- 2 dl fehérbor
- húsleveskocka vagy víz
- bors
- só
- oreganó
- bazsalikom
Elkészítés:
- A fokhagymát és paradicsomot felaprítjuk.
- Kagylót csapvízben kefével megtisztítjuk.
- Az oldajat felforrósítjuk majd hozzáadjuk a fokhagymát.
- Ha megpirult, hozzáadjuk a paradicsomot és megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk az őrölt borsot, bazsalikomot, oregánót ízlés szerint és összekeverjük.
- Hozzáadjuk a megtisztított kagylót és felöntjük vízzel vagy alaplével (lustábbak hozzáadják a húsleves kockát). Megsózzuk egy csipetnyi sóval.
- Hozzáöntjük a fehérbort is, és fedővel lefedve főzzük 5-8 percig. Közben a lábast alkalmalmankét óvatosan megrázogatjuk.
- Hozzáfacsarjuk 1 citrom levét és ismét óvatosan összerázogatjuk.
- Azokat a kagylókat, amelyeik nem nyíltak ki, kidobjuk.
- Tányéronként egy szelet citrommal és egy kis bazsalikommal frissen megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!