Ha valami nagyon gyors és izgalmas ételt szeretnénk készíteni, a fekete kagyló pillanatok alatt elkészíthető és egzotikus élményt garantál. 

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj vagy vaj a fokhagyma lepirításához
  • 3 nagyobb fej paradicsom
  • 1 kg fekete kagyló
  • 2 dl fehérbor
  • húsleveskocka vagy víz
  • bors
  • oreganó
  • bazsalikom

Elkészítés:

  1. A fokhagymát és paradicsomot felaprítjuk.  
  2. Kagylót csapvízben kefével megtisztítjuk.
  3. Az oldajat felforrósítjuk majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  4. Ha megpirult, hozzáadjuk a paradicsomot és megfonnyasztjuk.
  5. Hozzáadjuk az őrölt borsot, bazsalikomot, oregánót ízlés szerint és összekeverjük.
  6. Hozzáadjuk a megtisztított kagylót és felöntjük vízzel vagy alaplével (lustábbak hozzáadják a húsleves kockát). Megsózzuk egy csipetnyi sóval.
  7. Hozzáöntjük a fehérbort is, és fedővel lefedve főzzük 5-8 percig. Közben a lábast alkalmalmankét óvatosan megrázogatjuk.
  8. Hozzáfacsarjuk 1 citrom levét és ismét óvatosan összerázogatjuk. 
  9. Azokat a kagylókat, amelyeik nem nyíltak ki, kidobjuk. 
  10. Tányéronként egy szelet citrommal és egy kis bazsalikommal megszórva tálaljuk. 

 

Jó étvágyat! 

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 4.5 / 5. Szavazatok száma: 2

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Pin It on Pinterest

Share This