Karácsonyi ajándékötletek a sportok szerelmeseinek- „Sprint” Véghajrában

dec 22, 2020 | Legyél fitt

Mindjárt itt a karácsony, és még nem sikerült megtalálni az megfelelő ajándékot? Esetleg már csak néhány kiegészítő darab hiányzik, de kifogytál az ötletekből? Bármelyik is a helyzet, az egyértelmű, hogy haladéktalanul cselekedned kell! Sajnos annak a lehetőségét, hogy ráérősen sétálgatva – vagy akár a neten kedvedre szörfölve –, forrócsoki- és mézeskalács illatú idillben bukkanj rá a telitalálat ajándékra, már jó pár héttel ezelőtt elpuskáztad… Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kéne elégedned valami kommersz megoldással.

Bármekkora ajándékban is gondolkodsz, mindenképp törekedj a személyességre! Ehhez jó kiindulópont lehet a megajándékozandó szeretted (egyik) kedvenc szabadidős tevékenysége vagy hobbija. Kézenfekvő például a sportra fókuszálni, mivel szerencsére ma már a legtöbb ember mozog valamilyen formában: ha mást nem, lejár naponta többször megsétáltatni a kutyát, de mind többen mennek rendszeresen nagyobb kirándulásokra, biciklitúrákra, illetve rengetegen futnak, járnak edzőterembe erősíteniek vagy fitneszedzésekre, és népszerű a jóga meg a pilates is.

Számukra kifejezetten remek személyes ajándék – akár profi sportolók, akár még csak ott tartanak, hogy vérrel-verítékkel futnak le a ház körül 2 kilométert –, ha ebben a törekvésükben támogatjuk őket. Ehhez nem kell mást tenni, mint első körben nagyon célirányosan végiggondolni pár alapvetést, majd ezek mentén szinte már adni fogja magát az ideális ajándék.

Ajandekozz egeszseget - fittsport

Checklist a sportos ajándékok behatárolásához

  • Milyen sportot/sportokat űz az illető?
  • Edzőterembe jár, a szabadban mozog, vagy otthon (is) edz?
  • Tudod-e, hogy milyen eszközökkel, felszereléssel rendelkezik már?
  • Tudod-e, hogy mire vágyik, mire lenne még szüksége?
  • Ismered-e az ízlését és a méretét?
  • Milyen értékben szeretnél vásárolni?

 

Ezeknek az alapvető kérdéseknek a segítségével racionalizálható, hogy a termékek milyen körében érdemes keresned: a sportághoz, illetve a személyhez inkább általánosságban kapcsolható felszerelések (olcsóbb/drágább), vagy a kifejezetten hozzá illeszkedő termékek közül (ebből is lehet a pár ezer forintostól a többszázezres gépekig).

Univerzális ajándékok

Amennyiben nem egy háztartásban élő szerettedet szeretnéd meglepni, nagy valószínűséggel nem tudod pontosan, hogy mi mindene van már meg az illetőnek az általa kedvelt sporthoz, így muszáj lesz az általánosan használható- vagy a fogyóeszközök közül válogatnod.

Biztos, hogy nem nyúlsz mellé például egy klassz kis vitamin-összeállítással, amibe mindenképpen kerüljön multivitamin, C-, illetve D-vitamin és egy-két jól megválasztott étrendkiegészítő, ami az ízületeket, a csontozatot vagy az izomzatot védi, erősíti.

Szintén szóba jöhetnek az általánosabb sportfelszerelések és kiegészítők: futók-kerékpározók esetén biztos, hogy lesz helye egy új kulacsnak, karra rögzíthető telefontartónak, speciális kesztyűnek, sapkának, sálnak vagy izzadságvédő pántnak, illetve bármilyen kerékpárra erősíthető tartozéknak. Az edzőterembe járóknál mindig elkél egy jó sporttáska vagy cipőtartó táska, de sportágtól szinte függetlenül jó ajándék egy-egy nedvszívó, páraáteresztő ruhadarab: egy csinos póló vagy top a benti edzésekhez, aláöltözet vagy dzseki a kinti sportokhoz.

Az otthon tornázók, erősítők számára a kisebb fitneszeszközök közül is választhatsz: jó ajándék  például egy állítható hosszúságú ugrálókötél, egy fitneszlabda vagy hasizomkerék, fekvőtámasz keret vagy éppen egy jógamatrac.

Ajandekozz egeszseget

Célzott ajándékok

Amennyiben közeli hozzátartozódat szeretnéd megajándékozni, akiről pontosan tudod nemcsak azt, hogy mit sportol, hanem azt is, hogy ahhoz miféle eszközök és felszerelésekkel rendelkezik, könnyebb dolgod van, hiszen az előbbi univerzális ötletek mellett kedvedre válogathatsz akár a sporteszközök, akár a kiegészítő felszerelések közül. Induljunk ki abból, hogy milyen sportot űz a szerettünk, és mekkora összeget szeretnénk az ajándékra szánni.

Az otthoni edzésekhez célzottan tudjuk kiválasztani neki a sporteszközök közül például a megfelelő típusú és nagyságú súlyt vagy kettlebellt, de válogathatunk számtalan típusú és árfekvésű húzódzkodó rúd, lábgép, hastréner és társai közül. Ha kondizáshoz való komolyabb gépet szeretnénk beszerezni, abban is elérhető áron igen nagy a lehetőségek tárháza a szobabiciklitől az elliptikus tréneren át a kombinált edzőgépekig. Mindenesetre ezt már jobb nem meglepi ajándékként kiválasztani, nehogy kellemetlen meglepetés érje a megajándékozottat és bennünket is. Egy-egy ilyen nagyobb beruházásnál több szempontot is figyelembe kell venni: egyrészt fontos, hogy akinek szánjuk, valóban akarja is használni azt az eszközt, és nem utolsósorban az sem árt, ha kifejezetten az ő személyes igényeinek, edzettségi szintjének, méretének leginkább megfelelő darabot vásároljuk meg.

Amennyiben inkább a sportfelszerelésekben és az egyéb kiegészítőkben gondolkodunk, szintén könnyű dolgunk van, hiszen személyes igény és ízlés szerint, méretre választhatunk a sportoláshoz megfelelő speciális ruhadarabok vagy a testfunkciókat rögzítő okosórák, speciális pulzusmérő mellpántok közül. És ugyanígy személyre szólóan tudjuk összeállítani az étrendkiegészítőket a fehérjeportól a vitaminokon át akár az izomnövelő szerekig. Ezeknél a legjobb, ha titokban még gyorsan kikérjük szerettünk edzőjének, esetleg valamelyik sporttársának a tanácsát, biztos ami biztos.

Ezek után nincs más hátra, mint ajándékvásárláshoz felkészülni, vigyázz-kész-sprint!

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This