Otthon is sportolhatsz – olvasd el tippjeinket!

nov 30, 2020 | Legyél fitt

A rendszeresen testmozgás ellen a leggyakrabban elhangzó kifogás, hogy nincs rá idő. Folyton rohanunk, sietünk, örülünk, ha a kötelező teendők beleférnek a nap 24 órájába, nemhogy még sportoljunk is. Pedig a mozgáshiány nagyon sok egyészségügyi, mozgásszervi probléma melegágya, arról nem is beszélve, hogy mennyivel fáradtabbak, energiaszegényebbek vagyunk, ha nem mozgunk.

Ha az edzőterembe nincs is időd, kedved eljárni, érdemes gondoskodnod róla, hogy meglegyen a heti sportadag. Hidd el, sokkal energikusabb leszel, ha rendszeresen mozogsz. Ez ugyan ellentmondásnak tűnhet, hiszen egy megerőltető edzés alatt biztos, hogy elfáradsz, hosszútávon ugyanakkor kifejezetten élénkítő hatással lesz rád a rendszeres aktivitás. Arról nem is beszélve, hogy a súlyod a helyére kerül, javul a tartásod, és lényegesen jobban fogod érezni magad a bőrödben!

Otthon sokkal könnyebb megoldani a mozgást, ezért biztatnánk rá, hogy tegyél így Te is! Ha beszerzel néhány jó kis sporteszközt, könnyebben rá fogod venni magad a rendszeres sportra.

Mutatjuk, mit vegyél az otthoni edzéshez:

  • Szobabicikli. Nincs jobb, mint a rendszeres biciklizés: fogyaszt, szálkásít, emellett javítja az állóképességedet is. Ha szereted összekötni a kellemest a hasznossal, szobabiciklizés közben akár a kedvenc sorozatodat is nézheted – észre sem fogod venni, ahogy repülnek a kilométerek!
  • Hullahopp karika. Tudod, milyen sok izomcsoportot tudsz átmozgatni pusztán azzal, ha magadon tartod a hullahopp karikát? Az ember nem is gondolná, mekkora munkát igényel ez a testétől, pedig elég nagyot. Ha szeretnéd kicsit formálni az alakodat, különösen a hasad és a derekad tájékán, ezt az eszközt mindenképpen szerezd be!
  • Fitneszlabda. Nincs még egy olyan eszköz, amit ennyire sokoldalúan tudsz hasznosítani! Ülőmunka esetén még szék helyett is szokták alkalmazni, mert arra kényszerít, hogy egyenesen tartsuk a hátunkat rajta ülve. Emellett egy csomó gyakorlatba bevonható a fitneszlabda, nem mellesleg vicces játékszer is lehet, ha vannak gyerekeid.
  • Futópad. Az őszi/téli időszakban a szabadban futás általában erőteljesen visszaszorul. Még aki egyébként szívesen fut, annak is nagyon megcsappan a kedve a hideg, szürke időjárási körülmények között. Ha Te is azok közé tartozol, akik a nyirkos, ködös időben nehezen veszik rá magukat az indulásra, egy futópad beszerzése mindenképp kifizetődő lehet számodra! Nem kell választanod a meleg lakás és a futás között!
  • Súlyzók. Amennyiben erősíteni, izmosodni is szeretnél, a súlyzókra mindenképpen szükséged lesz. Hogy mekkorákra, az az edzettségedtől függ. Amennyiben eddig is edzettél, valószínűleg tudod, hogy mire van szükséged. Ha nem, akkor kezdésnek érd be az 1-2 kilós súlyokkal, és fokozatosan emeld a terhelést!
  • A megfelelő ruházat. Nem csak az edzőteremben számít, hogy mit veszel fel a sportoláshoz, hiszen otthon ugyanúgy izzadsz, dolgozik a tested. A megfelelő sportruházat használata itt is fontos. Jól szellőző anyagot válassz, ami azonban felszívja az izzadtságot, így nem fogsz tocsogni az edzés végére!

Ha beszerzed otthonra a megfelelő eszközöket, többé nem lesz kifogás – végre beiktathatod a rendszeres mozgást az életedbe!

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 5 / 5. Szavazatok száma: 2

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This