Izom csomók kialakulása. Miért, és mit tehetünk ellenük?

nov 9, 2017 | Legyél fitt

 

IZOM CSOMÓK KIALAKULÁSA:

 

Izomcsomók elsősorban a vállon, háton, combban alakulnak ki, jelenlétük fájdalmas, megszüntetésük pedig nem megy máról holnapra.Az izom csomók kialakulása szempontjából meghatározó lehet az életvitel, a helytelen táplálkozási szokások, a mozgás hiánya és a mentális, lelki leterheltség. A felsorolt okok mind kiválthatják az izom csomósódást, de bármilyen más jellegű szöveti felhalmozódást is.  Kivételes esetekben előfordulhat, hogy sérülés útján keletkezik az izomcsomó, ha az izmokban szakadás történik – ez lehet makro vagy mikro egyaránt. Ilyenkor a forradási folyamatok miatt az izomszövet megrövidül, állaga tömörebbé válik, és hajlamosabb lesz a csomósodásra.

 

Masszázs

 

MENNYI IDŐ?

 

Ezt nagyon nehéz megmondani mert emberenként változó. Minden rajtunk múlik. Függ attól, hogy ki mennyit időt szán saját magára és masszázsra. Lehet hónapok és lehet évek is.A csomók feloldása időt és szorgalmat igénylő feladat. Ami évek alatt halmozódott fel, annak eltüntetése apró lépésekben lehetséges, nem megy máról holnapra.  Tapasztalataim szerint amíg kellő komolysággal nem foglalkozunk a problémával nem tűnnek el a csomók.

 

AZ IZOMCSOMÓK LELKI OKAI

 

Ha egy problémát félreteszel, mert nem tudod megoldani, kezelni, az idővel megkövül benned, hatására izomcsomó alakul ki. Minden egyes rög annak a kihívásnak az elraktározási helye, amelytől megijedtél, és amelyre nem reagáltál kellő figyelemmel. A vállak környékére lerakodott csomók azokat a terheket szimbolizálják, amelyeket már hosszú ideje cipelsz, és amelyeket nem vállaltál fel kellő módon. A sok gondolati frusztráció, amely a fejből indul ki, levonul a testbe, és nyomot hagyva maga után jelzi, hogy itt lenne az ideje, hogy merj tenni önmagad boldogságáért. Gyakran az a probléma, hogy az emberek inkább töprengeni szeretnek, mintsem ezzel párhuzamosan cselekedni.

 

KERÜLD EL AZ IZOMCSOMÓK VISSZATÉRÉSÉT!

 

Ahhoz, hogy a kimasszírozott izomcsomók ne térjenek vissza, elsősorban változtatásra van szükség: közeledned kell valós vágyaid felé. A lelki, pszichés okokon felül pedig fontos lenne naponta két és fél-három liter szénsavmentes vizet elfogyasztanod, valamint rendszeres, ám nem megerőltető mozgást végezned. Havonta legalább 2 szer ajánlott masszírozáson részt venni ezzel is megelőzve  a fájdalmak és az izomcsomók visszatérését.

 

 

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 4.9 / 5. Szavazatok száma: 10

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This