Ezeket gyakorold, hogy valósággá váljanak az álmaid

jún 19, 2018 | Üzlet

“Azé a jövő, aki hisz álmai szépségében.” – Eleanor Roosevelt

A legsikeresebb és legnagyobb találmányokat azoknak az embereknek köszönhetjük, akik képesek voltak átültetni álmaikat a valóságba. Csak hogy néhányat említsünk: Thomas Edison, Walt Disney, Steve Jobs,.. Egyiknek sem volt sétagalopp az útja a sikerig.

Mi is az álom?

„Olyan képek, események, érzések és érzelmek, amelyeket tudat alatt élünk meg alvás közben.”
Van azonban egy egyszerű kérdés, amire senki nem tud pontos választ adni: miért tűnnek fel álmok? Azt is vitatják a mai napig– hogy jó, vagy miért jó nekünk az „álmodás”. Egyes kutatások szerint az álmok pozitív hatással vannak az egészségünkre és a jólétünkre. Az álmoktól korlátozott embereknél depresszió, hallucináció, fokozott feszültség, koncentrálás és a koordináció hiánya tapasztalható.

Sokan úgy vélik, hogy az álmok a legmélyebb gondolataink visszatükröződései, amelyeket alvás közben dolgozunk fel, mialatt agyunk az ébrenlétünknél sokkal koncentráltabb szinten továbbra is aktívan dolgozik. Ezekben az öntudatlan időszakokban kapcsolódunk a belső énünkhöz, helyet teremtve új ötleteknek, megoldásokat találunk problémáinkra, megjósolhatjuk cselekedeteink lehetséges hatásait, felidézhetjük a közelgő eseményeket és a mélyen belül tárolt emlékeket.

Ezeket gyakorold, ha szeretnéd, hogy álmaid valósággá váljanak:

 

 1. Merj álmodni és elérni mindazt, amire vágysz. Nem számít, mennyire ostobának vagy lehetetlennek tűnik az álom, okkal jelennek meg elmédben arra várva, hogy valósággá váljanak.
 2.  

 3. Rugalmassággal és alkalmazkodással hegyek mozgathatsz. A kihívások elfogadása közelebb visz álmaid megvalósulásához. Te csak lásd a célt magad előtt, és ha kitérőket is kell tenned, haladj felé kitartóan.
 4.  

 5. Koncentráld energiádat a jelenre. Ez különbözteti meg az álmodozót és a cselekvőt. Tegyél erőfeszítéseket álmaid megvalósításáért, ruházd fel pozitív érzésekkel, és higgy magadban.
 6.  

 7. Erősítsd magad minden nap a gondolattal, mit ad neked álmod megvalósulása. Gondolj az erősségeidre, mantrázd a tennivalókat létrehozása érdekében, és legyél optimista. Ha úgy érzed elbizonytalanodsz, mert valamilyen tudással nem rendelkezel, ami a megvalósításhoz szükséges, tanulj!
 8.  

 9. Pozitív gondolkodás! Higgy benne, hogy kemény munkával eléred a célod.
 10.  

 11. Kezdj neki! Dolgozz ki egy ütemtervet az álmod és a valóság között, kezd el áthidalni a szakadékot és haladj előre minden nap!
 12.  

 13. Ne félj segítséget kérni nálad tapasztaltabbaktól!
 14.  

   
  Had J.K. Rowling soha nem álmodott volna arról, hogy író lesz, Harry Potter manem „létezne”.

  Rengeteg hasonló álmot dédelget mindenki nap mint nap, amelyek a megvalósulás és a süllyesztő között között ingadoznak. Valósítsd meg a tiédet azzal, hogy átülteted a való életbe. Ehhez pedig nem kell mást tenned, mint cselekvést adni hozzá, és minden nap tenni érte valamit.

  Ha egy évvel később visszanézel a mai napra azt fogod kívánni, bárcsak nekiláttál volna, már egy évvel előrébb lennél!

   

  Kép: Pixabay, darksouls1

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 4.8 / 5. Szavazatok száma: 11

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This