Elérkezett az ősz, és a sütőtökszezon. A bűntelen édesség (persze érték a mérték) pedig kimondottan jól esik egy hűvös, esős napon.
Hozzávalók kb. 15 db muffinhoz:
4 tenyérnagyságú sült tök belseje
4 púpos evőkanál eritrit
4 evőkanál kókuszzsír
6 felvert tojás
4 púpos evőkanál kókuszliszt vagy zabliszt
1 kiskanál fahéj
Izlés szerint gyömbér, őrölt szegfűszeg és szerecsendió
csipetnyi só
1 kiskanál sütőpor
A felvert tojásokba belekeverjük a felolvasztott kókuszzsírt, a tökhöz pedig hozzákeverjük a többi hozzávalót, (eritritet, kókuszlisztet vagy zablisztet, és a fűszereket, valamint a sót és a sütőport, ha nagyon édesszájúak vagyunk, magas kakaótartalmú csokoládéval is megbolondíthatjuk.) A két masszát összekeverjük és átkeverjük, majd kiadagoljuk a muffin formákba. Krémes állagú kell, hogy legyen. Ha túlságosan folyós, tehetünk még hozzá a kiválasztott lisztféléből, de adhatunk hozzá útifűmaghéjat is.
180 fokra felmelegített sütőben sütjük kb. 35-40 percig.
Jó étvágyat!