Igyál szeretet, avagy mire képes a víz

nov 9, 2017 | Életmód

 

Az emberi test tömegének több mint a fele víz, a felnőtt férfiaknál 60 százalék, a nőknél a magasabb zsírtartalom miatt 50 százalék, a csecsemőknél pedig 70 százalék.

A víz 34 százalékban extracelluláris (sejten kívüli) és 66 százalékban intracelluláris (sejten belüli) vizet tartalmaz az emberben. Az extracelluláris víz egy része az érágyon belül, egy része pedig az érágyon kívül található. Ezt a cikket azzal a tudattal érdemes elolvasni, hogy az ember sejtjeiben körülbelül 28 liter víz van.

A víz sok szempontból dacol a fizika törvényeivel, ellentétben más anyagokkal. Nem úgy viselkedik például, ahogyan kellene, mert a periódusos rendszer szerint -75 Celsius-fok helyett 100 Celsius-fokon forr, és a periódusos rendszer szerint -120 Celsius-fok helyett 0 Celsius-fokon fagy meg, aminek -120 Celsius-fokon kellene lennie.

Mindezen szabálytalanságok következtében a tudománynak még nem sikerült magyarázatot találnia rájuk.

Bár a víz viselkedésének szabálytalanságai teszik lehetővé az élet létezését a Földön, egy tisztán logikus nézőpont szerint bolygónk sivatag lenne, lakatlan és szerves élet nélküli.

A tudósok szerint a víz a kémiailag igazolható anyagokon kívül rengeteg információt tartalmaz. Minden hópehely egyedi, – egyedi hatszögletű kristály, mégis szabályos a megjelenése, annak ellenére, hogy nincs két egyforma pehely.

Úgy tűnik, minden vízcseppnek önálló identitása, személyisége van, amely nem változik. Amikor egy hópelyhet felolvasztunk, majd újra lefagyasztunk, pontosan ugyanazt a szerkezetet alakítja ki, mint korábban.

Masaru Emoto vízkristályok

 

Éreznek a vízkristályok? 

 

Vízkristályok Masaru Emoto

Masaru Emoto szerint a vízkristályok közeli megfigyelése szoros kapcsolatot mutat az emberi mentális és érzelmi állapotok és a kristályképződés között. Kísérleteiben fényképek segítségével azt állította, hogy gondolataink, zenénk és írott szavaink nyilvánvalóan hatással vannak a kristályképződésre. Világszerte népszerű személyiség, de visszautasítja azokat az érveket, amelyek megkérdőjelezik elméletének hitelességét.

A tisztátalan víz általában hatszögletű (hexagonális) síkú kristályokat vagy oszlopokat képez, amikor megfagy, ami szabad szemmel nézve hópelyheket eredményez.

Emoto kristályok módszere és eredményei

Egy új eszköz, a mágneses rezonanciaanalízis (MRA) segítségével új módon vizsgálták a víz információtároló képességét. Korábban csak a homeopátiás bizonyítékok alapján lehetett látni, hogy a víz rendelkezik ezzel a képességgel.

A készülékkel mind a fizikai, mind a nem fizikai erők, például gondolatok, szavak, zene és globális események vízre gyakorolt hatása kimutatható. Használható mind az anyagi, mind a nem anyagi erők következményeinek bemutatására.

A jó minőségű víz szép, összetett kristályrácsokat alkot, míg a rossz minőségű víz nehezebb kristályszerkezetet képez. Emoto különböző folyókban és tavakban kutatta a mentális vagy zenei ingerek vagy jellemzők által befolyásolt vizet.

Figyelemre méltó összefüggéseket fedezett fel a víz közelében a fagyasztás előtt hallott zene, valamint a jégkristályok minősége és szépsége között.

Beethoven Ötödik szimfóniájának lejátszásakor például a tiszta víz mikroszkópos képén hatszögletű struktúra látszik, míg a heavy metal zene hallatán szabálytalan (többrétegű) struktúra jelenik meg.

Ha ekkora hatást tud gyakorolni a zene a vízre, képzeld csak el, milyen módon változik át a saját testedben található folyadék az általad kimondott szavak, vagy ki nem mondott gondoltaok eredményeképpen! 

Mostantól talán jobban odafigyelsz, hogy milyen szavakkal, mantrákkal bombázod folyamatosan magad. 

“Szép” vízet szeretnél inni? Vízes, italosüvegeidre is írhatsz pozitív, kedves szavakat, hiszen nem mindegy, mivel táplálod a tested! 🙂 

 

Hasznosnak találtad?

Értékeld a cikket!

Átlagos érték 4.8 / 5. Szavazatok száma: 5

Eddig még senki sem szavazott. Legyél te az első!

Örülünk, hogy értékesnek találtad!

Több hasznos tartalomért kövess bennünket a Facebookon is!

Legutóbbi bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This